Chubby_Boys_bbq_logo

Pitmasteren

Mit navn er Patrick Ireland og jeg er pitmaster hos Chubby Boys Barbecue. Min historie og første minder om BBQ begyndte i Chicago Illinois midt i 80´erne. Jeg var til familiens store genforenings fest som blev holdt hver 4 år og det var en varm sommerdag i Chicago. Alle var trukket i skyggen hvor der blev spillet backgammon og terning. Der blev drukket af brune papirsposer til tonerne af dagens radiohits imens mine onkler forberedte kødet til smokeren, som langsomt var ved at komme op i temperatur, berusede og muntre forsøgte de at vise børnene ”hvordan” man dansede hip hop med de gamle Motown moves de stadig kunne huske. Disse tidlige minder formede mig som pitmaster, for BBQ er ikke kun kødet eller saucen, der er heller ikke kun processen i tilberedningen. Den bedste BBQ du kan få, er serveret på en perfekt dag sammen med mennesker du holder af.

Hvad er BBQ?

Ordet BBQ beskriver en tilberedningsmetode hvor kød steges ved lave temperaturer over lang tid med røg. BBQ bygger på gamle traditioner hvor de indfødte lærte de sorte slaver at tilberede de uønskede stykker kød som var tilovers efter slagtning. I et hul i jorden (BBQ Pit) lavede man et bål og her tildækkede man kødet til det langsomt blev færdigt. Hos Chubby´s laves der ægte barbecue på en importeret Medow Creek røg ovn fra Pennsylvania USA.